قاب کده

پشتیبانی: 09024608045

NFC چیست و چه کاربردی در گوشی‌های هوشمند دارد؟

4 دقیقه برای مطالعه
0 دیدگاه
دانستنی
Rate this post
nfc چیست

nfc چیست؟

NFC که مخفف واژه Near Field Communication به معنای “ارتباطات میدان نزدیک” است، یک تکنولوژی پیشرفته بیسیم و کوتاه برد است که امکان ارتباط و انتقال داده ها بین دستگاه های مختلف را با استفاده از امواج رادیویی فراهم می کند. این تکنولوژی به ویژه در دهه های اخیر و در گوشی های هوشمند به شدت مورد استفاده قرار گرفته است. NFC گوشی به کاربران امکان می دهد تا به راحتی اطلاعات را منتقل کنند و پرداخت های بیسیم انجام دهند و دستگاه های مختلف را به یک دیگر متصل بکنند.

تاریخچه و توسعه NFC

NFC بر اساس تکنولوژی RFID (شناسه فرکانس رادیویی) توسعه یافته است. ایده ساخت و توسعه این تکنولوژی ایجاد یک ارتباط بی سیم و ساده بین دو دستگاه در فاصله نزدیک بود. در اوایل دهه 2000، شرکت های بزرگ فناوری مانند فیلیپس و سونی، شروع به تحقیقات و توسعه این تکونولوژی کردند و در نهایت اولین استاندارد های NFC در سال 2004 معرفی شدند.

اصول کارکرد NFC

NFC گوشی برای ارتباط از امواج رادیویی با فرکانس بالا (13.56 مگاهرتز) استفاده می کند. دستگاه های nfc به دو حالت فعال و غیر فعال دسته بندی می شوند که دستگاه های فعال شامل گوشی، تبلت و غیره است که می توانند امواج رادیویی تولید و دریافت بکنند. دستگاه های غیرفعال هم شامل کارت های اعتباری هستند. این مورد تنها قابلیت دریافت امواج رادیویی را دارد و انرژی خود را از دستگاه های فعال مثل دستگاه های پوز یا گوشی های هوشمند دریافت می کند.

کاربرد nfc در گوشی های هوشمند

nfc گوشی امروزه در چندین زمینه مختلف کاربرد دارد که در ادامه راجب آنها توضیح می دهیم:

پرداخت nfc

پرداخت های بی سیم

یکی از رایج ترین کاربرد nfc گوشی، انجام پرداخت های اینترنتی گوشی است. با استفاده از این تکنولوژی کاربران می توانند در سریع ترین زمان و با امنیت بالا، به راحتی پرداخت های خود را انجام دهند. این تکنولوژی این امکان را فراهم می کند تا افراد بدون نیاز به همراه داشتن پول نقد یا کارت های اعتباری، برای پرداخت در فروشگاه ها و مکان های مختلف از گوشی خود استفاده بکنند. نمونه ای از محبوب ترین سیستم پرداخت nfc، شامل Apple Pay, Google Wallet و Samsung Pay هستند.

مطالعه  12 روش افزایش طول عمر باتری گوشی آیفون و سامسونگ

مطالعه کنید: راهنمای خرید قلم لمسی

انتقال داده ها

nfc گوشی به کاربران این امکان را می دهد تا با سرعت و بدون نیاز به هیچ کابل و سیمی اطلاعات مختلف را بین دو دستگاه منتقل بکنند. این قابلیت برای اشتراک گذاری عکس و فیلم ها و اسناد مختلف بسیار مفید است. برای استفاده از این ویژگی کافیست دو دستگاه را به هم نزدیک بکنید و از این قابلیت ویژه استفاده بکنید.

اتصال سریع دستگاه ها

nfc گوشی برای اتصال سریع دستگاه ها به یکدیگر نیز استفاده می شود. به عنوان مثال از این تکنولوژی شگفت انگیز می توان برای جفت کردن هدفون ها یا اسپیکر های بلوتوثی با گوشی استفاده کرد. برای این کار با نزدیک کردن دو دستگاه به هم، nfc به صورت خودکار ارتباط بین آن ها را برقرار می کند. این ویژگی برای زمان هایی که نیاز به اتصال سریع و فوری دو دستگاه است بسیار مفید و کاربردی است. البته در بعضی موارد خاص مثل حجیم بودن قاب ها، این اتصال کمی به مشکل می خورد و برای رفع این مشکل بهترین راه جدا کردن قاب گوشی از موبایل است.

nfc گوشی

بلیت های الکترونیکی

در بسیاری از کشور های پیشرفته دنیا از nfc گوشی برای صدور و خرید بلیت های الکترونیکی در سیستم های حمل و نقل عمومی مثل اتوبوس و مترو استفاده می شود. کاربران می توانند با نزدیک کردن گوشی خود به دستگاه خواننده، بلیت خودشان را تایید بکنند و به راحتی از خدمات حمل و نقل عمومی در سریع ترین زمان استفاده بکنند. این ویژگی nfc نه تنها فراند خرید بلیت را ساده تر می کند، بلکه با کاهش چاپ و استفاده از کاغذ های بلیت، به حفظ محیط زیست کمک می کند.

مطالعه کنید: امکانات سیری آیفون

کنترل دسترسی

nfc گوشی در سیستم های کنترلی هم استفاده دارد به صورتی که با این تکنولوژی می توان در های قسمت های مختلف را باز کرد. برای مثال گیت های امنیتی که داخل شرکت ها وجود دارد یا در اتاق های هتل ها که با نزدیک کردن کارت به دستگیره، امکان باز کردن در اتاق فراهم می شود.

مطالعه  آموزش ریکاوری گوشی + بازیابی عکس و اطلاعات پاک شده

کارت nfc

اشتراک گذاری اطلاعات

nfc گوشی به کاربران امکان می دهد تا با سرعت و بدون پیچیدگی خاصی اطلاعات مورد نظر مثل کارت ویزیت دیجیتال، اکانت های سوشال مدیا و شماره تماس یا لینک های وب خودشون رو با دیگران به اشتراک بگذارند. برای این کار کافیست گوشی هایی که از قابلیت nfc پشتیبانی می کنند را به یک دیگر نزدیک بکنید تا اطلاعات به صورت خودکار جابجا بشود.

مطالعه کنید: اپل ویژن پرو چیست؟

مزایای NFC

سهولت استفاده

یکی از بزگ ترین ویژگی های nfc، سهولت استفاده از آن است. کاربران تنها نیاز دارند که دو دستگاه را که از قابلیت nfc پشتیبانی می کند را به یک دیگر نزدیک بکنند تا ارتباط میان دو دستگاه برقرار شود. این فرایند به مراتب سریع تر و راحت تر از اتصال با بلوتوث است.

سرعت انتقال

nfc موبایل امکان و شرایط انتقال اطلاعات با سرعت بالا را فراهم می کند. برای مثال انتقال یک فایل عکسی یا ویدیویی با استفاده از تکنولوژی nfc تنها چند ثانیه زمان بر است.

امنیت بالا

یکی دیگر از مزایای ان اف سی، امنیت بالای آن است. در واقع این تکنولوژی از روش های رمزنگاری شده پیشرفته برای حفاظت از اطلاعات کاربران استفاده می کند که همین موضوع در امر پرداخت های بی سیم، بسیار ضروری و مهم است.

انعطاف پذیری

ان اف سی به کاربران این امکان را می دهد که از آن در زمینه های مختلفی از پرداخت های بی سیم تا انتقال داده ها و کنترل دسترسی ها استفاده بکنند. nfc یک تکنولوژی چندکاره است که می تواند در بسیاری از جنبه های زندگی روزمره مفید باشد.

معایب NFC

محدودیت فاصله

یکی از اصلی ترین معایب nfc، وجود محدودیت فاصله است. در این تکنولوژی دستگاه ها باید نزدیک به یک دیگر قرار بگیرند تا ارتباط بین آنها برقرار شود. این موضوع می تواند محدودیت بزرگی باشد، به صورتی که دو دستگاه نتوانند به طور دقیق به یک دیگر نزدیک شوند، ارتباط برقرار نمی شود.

مطالعه  10 علت کند شدن گوشی و روش های رفع کندی گوشی (تضمینی)

مطالعه کنید: تبدیل گوشی به دستیار صوتی

محدودیت در انتقال حجم داده

استفاده از این تکنولوژی برای داده های کوچک مناسب است و عملکرد مطلوبی دارد. به طوری که در انتقال داده های حجیم مثل فیلم یا فایل های بزرگ به مشکل می خورد و استفاده از قابلیت بلوتوث یا Wi-Fi مناسب تر و سریع تر است.

نیاز به دستگاه های سازگار

برای استفاده از nfc گوشی، هردو دستگاه باید قابلیت nfc را دارا باشند و در صورتی که فقط یکی از این دستگاه ها از سیستم nfc پشتیبانی بکند، به یک دیگر متصل نمی شوند.

کاربرد های آینده NFC چیست؟

پزشکی و بهداشتی

در آینده بسیار نزدیک، nfc گوشی می تواند در زمینه های پزشکی و سلامت بسیار کاربردی و حیاتی شود به گونه این که این تکنولوژی در تجهیزات پزشکی مثل گلوکومترها و مانتیتور های فشار خون به کار رفته و اطلاعات را به صورت اتوماتیک و خودکار به گوشی بیمار منتقل بکند.

آموزشی و تحصیل

یکی از کاربرد های nfc در آینده می تواند این باشد که اطلاعات درسی و آموزشی بین معلمان و دانش آموز ها سریع منتقل شود. و همچنین nfc می تواند در کتابخانه ها برای مدیریت بهتر کتاب ها و اشتراک گذاری اطلاعات بین کتابخانه ها و کاربران به کار گرفته شود.

نتیجه گیری

nfc گوشی یک تکنولوژی قدرتمند و چندکاره است که امکان ارتباط بی سیم بین دستگاه های مختلف را به سرعت زیاد و امنیت بالا فراهم می کند. این تکنولوژی کاربرد های زیادی در زمینه های پرداخت های بی سیم، مدیریت و کنترل، انتقال داده و … دارد. البته این تکنولوژی معایبی هم دارد که به مراتب مزایای nfc و از معایب آن بیشتر است و همین موضوع دلیل استفاده از nfc است. با توجه به مزایا و سرعت پیشرفت این تکنولوژی انتظار می رود این سیستم نقش بسیار مهمی در آینده و زندگی روزمره ماها داشته باشد.

در پایان این مقاله به شما توصیه می کنیم که مقاله هزینه رجیستر ایفون ۱۳ را مطالعه بکنید.

ثبت دیدگاه جدید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


Admin
11 مرداد 1403
preloader