با افزایش فدرت پردازش گوشی های نسل جدید و افزایش قدرت این دستگاه ها در اجرا و پردازش برنامه ها و بازی های سنگین در چند سال اخیر، مشکلاتی همانند داغ و کند شدن گوشی افزایش یافته است. این گرما می تواند عملکرد گوشی را مختل کند و عمر مفید باتری و قطعات داخلی گوشی را کاهش دهد. در این مقاله به برسی انواع فن گوشی یا خنک کننده گوشی و عملکرد آنها می پردازیم و انواع برند های معتبر این وسیله و قیمت های آن را برای شما بازگو می کنیم.
فن خنک کننده گوشی چیست؟
فن خنک کننده گوشی یک دستگاه الکترونیکی است که به منظور کاهش دمای گوشی های هوشمند در زمان استفاده های سنگین طراحی شده است. این وسیله به کمک فن های کوچک، هوای خنک را به سطح گوشی می فرستد و از گرم شدن بیش از اندازه دستگاه جلو گیری می کند.
عملکرد فن خنک کننده گوشی
همان طور که گفتیم این دستگاه به وسیله فن های کوچک هوای تازه و خنک را به گوشی می رساند که در بعضی از مدل های این دستگاه، این اتفاق به کمک آب رقم می خورد که به این نوع دستگاه ها واتر کولر یا واتر کولینگ نیز گفته می شود. این دستگاه به کمک قابلیت مغناطیسی یا مگ سیفی که دارد به پشت گوشی شما متصل می شود و دمای گوشی را کاهش می دهد، که در ادامه با نحوه کار کردن و قیمت این وسیله بیشتر آشنا می شوید.
انواع خنک کننده گوشی
1. خنک کننده موبایل ساده
این نوع فن ها به صورت ساده به پشت گوشی متصل می شوند و با استفاده از یک یا چند فن، هوا و دمای سطح گوشی را کاهش می دهند. این نوع کولر گوشی معمولا با استفاده از باتری داخلی یا USB گوشی تغزیه می شود.
2. کولر گوشی با سیستم تهویه
این نوع دستگاه خنک کننده گوشی دارای سیستم تهویه حرفه ای تر هستند که علاوه بر فن ها، از یک پد حرارتی یا سیستم مایع خنک کننده یا همان واتر کولر استفاده می کنند. این نوع دستگاه به صورت موثر تری از داغ شدن گوشی جلوگیری می کند.
3. فن گوشی شارژی
این نوع فن گوشی، دارای باتری و منبع تغزیه داخلی هستند که علاوه بر خنک کردن گوشی قابلیت پاور بانک و شارژ گوشی را دارند. این مدل خنک کننده موبایل معمولا ضرفیت بالاتری دارند و می توانند همزمان، گوشی را شارژ و خنک بکنند.
4. فن خنک کننده موبایل با قابلیت کنترل دما
برخی از فن های موبایل، پیشرفته تر و قابلیت های بیشتری دارند که یکی از این موارد، امکان کنترل دما توسط خود کاربر است. این دستگاه ها معمولا دارای یک صفحه نمایش LED هستند که دمای فعلی دستگاه را به شما نشان می دهند.
مطالعه کنید: مزایا و معایب گوشی تاشو
مزایای استفاده از خنک کننده گوشی
1. حفظ عملکرد بهینه گوشی
با کاهش دمای گوشی، عملکرد و کارایی گوشی بهتر می شود و راحت تر می تواند برنامه های سنگین تر را پردازش و اجرا بکند و همین موضوع سرعت گوشی را افزایش می دهد.
2. افزایش عمر باتری گوشی
همان طور که همه ما می دانیم، حرارت بالای گوشی باعث کاهش عمر باتری گوشی به مرور زمان می شود. با استفاده و خرید فن خنک کننده گوشی، می توانید به راحتی و سرعت، حرارت گوشی را به حالت نرمال برگردانید و زمان بیشتری را از گوشی بدون آسیب دیدن باتری و قطعات دیگر استفاده بکنید.
3. جلوگیری از خاموش شدن ناگهانی
احتمالا برای شما هم حداقل یکبار پیش آمده که وسط یک کار مهم مثل بازی کردن، فیلم دیدن یا حتی صحبت کردن با دوستانتان گوشی خود به خود خاموش شده باشد. گرمای زیاد می تواند باعث خاموشی ناگهانی موبایل شود که استفاده از فن خنک کننده این مشکلات را به حداقل می رساند.
معایب خنک کننده گوشی چیست؟
1. مصرف باتری
بعضی از مدل های معمولی تر واتر کولینگ ها، به دلیل قدیمی بودن، نیاز به استفاده مستقیم از باتری و شارژ گوشی برای خنک کردن دارند که همین موضوع مصرف باتری گوشی را از حالت نرمال، بیشتر افزایش می دهد.
2. اندازه و وزن
خنک کننده های موبایل به دلیل اینکه دارای یک الی چند فن هستند، ابعاد و وزن بزرگ و سنگینی می توانند داشته باشند و حمل و نقل گوشی را به شدت سخت و محدود می کنند.
3. نیاز به تمیز کردن و نگهداری
فن ها ممکن است با گذشت زمان، گرد و غبار و چربی را جذب بکنند و در عملکرد درست، به مشکل بخوردند. در نتیجه نظافت به موقع برای این وسیله بسیار ضروری است.
روش استفاده از خنک کننده گوشی
برای استفاده از کولر گوشی کافیست، دستگاه را در پشت گوشی خودتون قرار بدین، برای عملکرد صحیح و درست دستگاه، حتما قاب گوشی خودتون رو از موبایل جدا بکنید، دستگاه در صورتی که از قابلیت مگ سیف پشتیبانی بکند، خود به خود به وسیله قابلیت مغانطیسی به گوشی متصل می شود. اما در صورتی که دستگاه از قابلیت مغناطیسی پشتیبانی نمی کرد، فن گوشی را به وسیله گریپ ها یا پایه های نگهدارنده ای که در بالا و پایین دستگاه قرار دارد، پشت گوشی سفت و محکم بکنید.
بسته به مدل خنک کننده موبایل، این دستگاه از باتری و منبع تغزیه خودش یا منبع تغزیه خارجی مثل باتری گوشی یا برق مستقیم استفاده می کند. در صورتی که دستگاه باتری داخلی نداشت می توانید به کمک یه کابل USB دستگاه را به یک آدابتور شارژر یا لپتاپ وصل بکنید. در مرحله آخر دکمه روشن شدن روی فن گوشی را بزنید و از گوشی خود استفاده بکنید.
مطالعه کنید: روش جلوگیری از هک شدن گوشی
قیمت خنک کننده گوشی
قیمت کول پد گوشی بسته به مدل و کیفیتش متغییر است، اما به صورت کلی این دستگاه را از بازه 200 هزار تومان تا 3 میلیون تومان می توانید خریداری بکنید. این تفاوت قیمت به عواملی مانند کیفیت و قدرت خنک کنندگی، داشتن نورپردازی RGB، طراحی و ساخت، گارانتی و قابلیت های ویژه مثل کنترل دما بستگی دارد.
جمع بندی
فن خنک کننده گوشی، یک ابزار موثر برای کاهش دمای گوشی است که عملکر گوشی را تا حد خیلی زیادی افزایش می دهد. این دستگاه به وسیله چند فن کوچگ یا مایع های های خنک کننده، هوای تازه را به سطح گوشی می رساند و سرعت گوشی را افزایش و از داغ شدن آن جلوگیری می کنند. این دستگاه ها دارای مزایا و معایبی نیز هستند که قبل از خرید بهترین فن خنک کننده گوشی، لازم است آنها را برسی و مطالعه بکنید.