در چند سال اخیر هوش مصنوعی یا AI به یکی از مهم ترین و پرکاربرد ترین تکنولوژی های دنیا تبدیل شده است. این تکنولوژی چیست و چگونه در زندگی خصوصی همه افزاد نفوذ کرده است؟ پاسخ این سوالات را می توان با توجه به کاربرد های این تکنولوژی در گوشی های مختلف یافت. هوش مصنوعی گوشی به سرعت درحال پیشرفت و گسترش است و نقش حیاتی در بهبود زندگی و تجربه کاربری دارد. در این مقاله به برسی تاثیرات و کاربرد های AI در گوشی های هوشمند و مزایا و معایب آنها خواهیم پرداخت.
هوش مصنوعی (AI) به شاخه ای از علوم کامپیوتری اشاره دارد که در تلاش است کاری کند که ماشین ها و سیستم های مختلف، مانند انسان ها اندیشه کنند و قدرت تصمیم گیری وحل مسائل را داشته باشند. این فناوری شامل یادگیری ماشین (ML)، پردازش زبان طبیعی (NLP)، بینایی ماشین (CV) و دیگر حوزههای مرتبط است.
هوش مصنوعی با استفاده از الگوریتم های بسیار پیچیده و داده ها، می تواند کار ها و وظایفی که نیاز به هوش انسانی دارند را به صورت خودکار انجام دهد.
یکی از رایج ترین کاربرد های هوش مصنوعی گوشی، دستیار های صوتی مانند Siri اپل، Google Assistant سامسونگ، Alexa آموزن و Bixby است. این دستیار صوتی ها از روش های NLP برای فهم و پاسخ دستورات صوتی کاربران استفاده می کنند. آن ها می توانند به راحتی تماس برقرار کنند، ساعت و وضعیت آب و هوایی را به شما بگویند، برنامه های مختلف را مدیریت و اجرا کنند و حتی پیام ارسال بکنند.
که امروزه یکی از بهترین و باهوش ترین AI های دنیا، ChatGPT است.
تکنولوژی هوش مصنوعی امروزه در گوشی های هوشمند نیز کاربرد های گسترده ای دارد. این فناوری در دوربین ها می تواند به افزایش کیفیت تصویر و صدا کمک کند، صحنه های مختلف را تشخیص دهد و المان های مختلفی را از ویدیو و عکس به صورت خودکار حذف یا اضافه بکند. برای مثال در گوشی های پرچمدار و جدید سامسونگ و آیفون از هوش مصنوعی برای شناسایی چهره ها، مناظر و اجسام استفاده می کنند تا تصاویر با کیفیت تری بگیرند.
یکی دیگر از کاربرد های هوش مصنوعی که انقلابی بزرگ در دنیا ایجاد کرده است، قابلیت ترجمه زبان های مخلف به طور نیتیو و با بهترین لهجه به صورت لحظه ای و زنده است. برنامه های مثل Google Translate از اولین نسخه های این تکنولوژی بوده اند که برای ترجمه صداها و زبان های مختلف استفاده می شوند. این ویژگی بزرگ به همه این امکان را می دهد تا با هر قومیت و زبانی در هر نقطه دنیا بتوانند با افراد دیگر ارتباط بگیرند.
در ادامه ویدیویی از ترجمه چندین زبان توسط هوش مصنوعی را به شما نشان می دهیم:
هوش مصنوعی به صورت گسترده ای در سیستم های امنیتی گوشی های هوشمند مورد استفاده قرار می گیرد. یکی از این تکنولوژی ها، تکنولوژی Face ID شرکت اپل است که از AI برای تشخیص چهره کاربران و باز کردن قفل گوشی های هوشمند استفاده می کند. این تکنولوژی نه تنها امنیت را به شدت افزایش می دهند، بلکه باعث افزایش سرعت کار و راحتی گوشی نیز می شوند.
مطالعه کنید: سیری آیفون چه امکاناتی دارد؟
هوش مصنوعی گوشی این قدرت و قابلیت را دارد که با برسی و تحلیل رفتار کاربران، پیشنهادات مختلفی را به آنها دهد. برای مثال اکسپلور اینستاگرام یا برنامه های مثل پینترست یا اسپاتیفای از هوش مصنوعی استفاده می کنند و براساس سلقیه و رفتار کاربران، به آنها پست ها و آهنگ های مورد سلیقه آنها را پیشنهاد می دهند یا حتی می توانند روشنایی و صدای گوشی را بر اساس رفتار کاربر و بر اساس محیط و فعالیت کاربر تنطیم بکنند.
برنامه های سلامت و تندرستی از هوش مصنوعی برای مانیتورینگ وضعیت سلامتی کاربران و ارائه توصیه های بهداشتی استفاده می کنند. این برنامه ها می توانند اطلاعات بدنی کاربرد مثل، فشار خون، فعالیت های بدنی، خواب و دیگر علائم حیاتی را جمع آوری کنند و با تجزیه و تحلیل آنها بهترین پیشنهادات را به کاربر ارائه دهند.
یکی دیگر از فناوری های بسیار مهمی که با هوش مصنوعی گوشی در تعامل است، قابلیت NFC یا Near Field Communication است. حال شاید با خود بگویید که NFC چیست؟ این فناوری به کاربران این امکان را می دهد که با نزدیک کردن دستگاه های خود به یک دیگر و بدون هیچ ارتباط سیمی یا بلوتوثی، اطلاعات خود را در سریع ترین زمان ممکن انتقال دهند. هوش مصنوعی نیز می تواند با تحلیل الگو های استفاده از NFC، تجربه کاربری را بهبود بخشد و امنیت تراکنش ها و انتقالات را افزایش دهد.
این تکنولوژی می تواند کارایی و عملکرد گوشی را افزایش دهد. با استفاده از الگوریتم های یادگیری ماشین، گوشی های هوشمند می توانند به صورت خودکار بهینه سازی شوند و نیاز کاربران را پیش بینی کنند.
استفاده از این فناوری در ابعاد مختلفی تجربه کاربری را بهبود می بخشد. فرایندی مثل ترجمه، دستیار های صوتی، تنظیمات خودکار دوربین، چند نمونه از این موارد هستند که به بهبود تجربه کاربری کمک می کند.
فناوری های امنیتی که از AI استفاده می کنند، به میزان قابل توجهی امنیت را افزایش می دهند. فرایندی مثل تشخیص چهره یا اثر انگشت، تشخیص صدا و هزاران مورد دیگر، از موارد امنیتی هستند که از این تکنولوژی استفاده می کنند.
AI می تواند به کاربران در تصمیم گیری های روزانه کمک کند و بهترین پیشنهادات را بر اساس تجربه و سلیقه کاربر پیشنها دهد. برای مثال برنامه های سلامتی، بهترین لایف استایل و روتین روزانه را پیشنهاد می دهند، برنامه های موسیقی مثل اسپاتیفای موسیقی هایی که کاربر به آنها علاقه دارد را پیشنهاد می کند و هزاران برنامه دیگر که از این ویژگی استفاده می کنند.
یکی از بزرگ ترین معایب هوش مصنوعی که به یک چالش بزرگ برای کل دنیا تبدیل شده، حریم خصوصی کاربران است. جمع آوری و تحلیل داده های شخصی کاربارن می تواند منجر به مشکلات حریم خصوصی شود و در صورتی که این داده ها به درستی مدیریت نشوند، می تواند مشکلات بزرگی را به وجود بیاورد.
با پیشرفت تکنولوژی AI و افزایش کاربرد ها و قابلیت های آن، وابستگی و اعتیاد کاربران به تکنولوژی افزایش می یابد. این وابستگی های می تواند منجر به مشکلاتی مانند کاهش توانایی های جسمی و ذهنی و افزایش میل بی تحرکی شود.
هرچند که این تکنولوژی به خودی خود باعث افزایش امنیت می شود، اما همچینین می تواند به عنوان یک هدف برای هکر ها و سو استفاده گران تبدیل شود. در نتیجه امنیت سیستم های مبنی بر Ai باید به طور دائم برسی و بروزرسانی شوند.
توسعه و پیاده سازی تکنولوژی هوش مصنوعی معمولا هزینه بر است که همین هزینه ها می تواند به قیمت نهایی گوشی اضافه شود و دسترسی به این سیستم را برای بیشتر افراد مشکل کند.
با توجه به سرعت روند پیشرفت تکنولوژی در گوشی های هوشمند و همچنین تکنولوژی AI، انتظار می رود که این سیستم در آینده ای بسیار نزدیک در تمامی جوانب گوشی و زندگی روزمره انسان ورود کند و قابلیت های جدیدی را اراعه دهد. در آینده از این تکنولوژی می توان در سیستم بانکی، پزشکی و حتی جرم شناسی و تشخیص مجرم از روی حالت چهره و ضربان قلب استفاده کرد.
این تکنولوژی می تواند با بهبود تجربه های واقعیت افزوده و واقعیت مجازی در گوشی های هوشمند کمک کننده باشند. این قابلیت می تواند به تحلیل و پردازش سریع تر داده های تصویری و گرافیکی کمک کند و تجربیات مربوط به واقعیت مجازی و واقعیت افزوده را به سطح بالاتر و جدیدی ببرد.
این فناوری می تواند به بهبود مدیریت و افزایش عمر باتری گوشی های هوشمند کمک کند. این فناوری می تواند با تحلیل الگو های مصرف باتری، بهینه سازی لازم را انجام دهد تا عمر باتری افزایش یابد.
بازی های موبایل با استفاده از این تکنولوژی می توانند تجربه جدیدی را خلق کنند به گونه ای که دشمان داخل بازی به کمک AI، نوع بازی شما را تحلیل می کنند و با توجه به رفتار و بازی شما، اتفاقات مختلفی را در بازی ها رقم می زنند.
هوش مصنوعی به سرعت در حال تغییر در دنیای تکنولوژی است که از بهبود تجربه کاربری گرفته، تا امنیت و سلامت همگی در پیشرفت این تکنولوژی نقش بزرگی را ایفا کرده اند. این تکنولوژی مزایا و معایب مختلفی دارد که هر کدام به نوعی می تواند سرنوشت این تکنولوژی را تغییر دهد.
قابکده یک سایت اینترنتی است که با ارائه بهترین قاب آیفون های دنیا و معرفی مطالب آموزشی و دانستنی مختلف به شما خدمات ارائه می دهد.