دلیل داغ شدن گوشی

10 دلیل داغ شدن گوشی و راه خنک کردن گوشی (تضمینی)

آنچه در این مقاله می‌خوانید

5/5 - (3 امتیاز)

تاثیر قاب گوشی در داغ شدن موبایل چقدر است؟ یا کامل تر بگیوییم، دلیل داغ شدن گوشی چیست؟

بیشتر وسایل الکترونیکی که از باتری و شارژر های الکترونیکی استفاده می کنند، بعد از مدتی استفاده نسبت به قدرت پردازنده و… شروع به داغ شدن و کند شدن می کنند، که این موضوع در گوشی های هوشمند بیشتر به چشم می آید.

حالا سوال اینجاست که آیا قاب گوشی تاثیر مستقیمی در گرم شدن گوشی دارد؟ آیا خرید قاب گوشی آیفون نامناسب و یا دیگر برند های گوشی می تواند به باتری و گوشی ما آسیب بزند؟

به طور خلاصه بگوییم، دلایل متعددی برای داغ شدن گوشی ها وجود دارد که یکی از این موارد، قاب سیلیکونی و بدون کیفیت هست که ساده ترین راهی که برای خنک کردن دستگاه پیشنهاد می شود این هست که موقع گرم شدن دستگاه، قاب را جدا بکنیم.

 

دلایل داغ شدن گوشی

دلایل داغ کردن گوشی

1- استفاده بیش از حد از تلفن همراه

به جرعت می توان گفت دلیل داغ شدن گوشی ها در 99 درصد مواقع، استفاده بیش از حد است. اگر جزو آن دسته از افرادی هستین که زمان زیادی رو صرف بازی کردن، فیلم دیدن یا حتی استفاده از فضای مجازی مثل اینستاگرام می کنید، پس احتمالا زیاد برای شما پیش می آید که تلفن همراهتون داغ بکند. برای رفع این مشکل پیشنهاد می شود که زمان استفاده از تلفن همراهتون رو مدیریت بکنید و زمان زیادی رو صرف استفاده از آن نکنید.

2- استفاده از گوشی هنگام شارژ

یکی از کار هایی که علت داغ شدن گوشی ما می شود، استفاده مداوم از آن هنگام شارژ مستقیم هست که خیلی خطرناک است، زیرا هم باعث  گرم شدن بیش از حد گوشی و شارژر شما می شود و  باعث آسیب جدی به قطعات داخلی می شود و هم سلامت باتری گوشی شمارو کاهش می دهد. افرادی که از گوشی آیفون استفاده می کنند، خوب اطلاع دارند که سلامت باتری های آیفون چقدر در فرایند خرید و فروش گوشی تاثیر مستقیمی دارد. البته استفاده طولانی مدت و زیاد از قابلیت فست شارژ هم به خودی خود باعث آسیب به باتری و داغ شدن بیش از اندازه گوشی می شود.

علت داغ شدن گوشی

3- قاب نامناسب

حتما توصیه می شود هنگام استفاده طولانی مدت از گوشی و یا حتی شارژ؛ حتما حتما، قاب گوشی رو جدا کنید، این عمل به خاطر این هست که باتری و قطعات داخلی گوشی نسبت به کیفیت و برند گوشی، از خودشون گرما ساطع می کنند، و استفاده مداوم از قاب گوشی سیلیکونی نامناسب، به جای اینکه گرمارو از خودشون عبور بدهند، گرمارو داخل خودشون نگه می دارند که همین باعث داغی بیش از حد تلفن همراه می شود.

4- برنامه های ویروسی

شاید برای شماهم پیش آمده باشد که یک برنامه ای رو از یک سایت نامعتبر دانلود کرده باشید، و اون اپلیکیشن ویروسی باشد، این نوع برنامه ها به دلیل ماهیت کدنویسی نامناسب و مخربی که دارند، روی عملکرد دستگاه تاثیر می گذارند و باعث می شوند که یک سری فعالیت های خارج از دسترس و کنترل نشده در گوشی همراه ما رخ بده که همین امر گوشی رو کند و داغ می کند.

5- حافظه پر

یکی دیگر از مواردی که روی داغ شدن گوشی تاثیر دارد، حافظه پر دستگاه است که عملکرد تلفن را کند می کند و همین کندی باعث داغی گوشی شما می شود. راه های زیادی برای فهمیدن این فضای اشغال شده هست برای مثال:

  • حذف کامل عکس ها داخل Trash

  • حذف کش تلگرام

  • پاک کردن برنامه و عکس های بدون استفاده و….

 

مطالعه  برسی دقیق 10 تا از مزایا و معایب قاب سیلیکونی

دلایل دیگر داغ شدن گوشی

گوشی ویروسی

6- آپدیت های نرم افزاری ناقص یا خراب

در برخی مواقع، بروزرسانی های برنامه های مختلف که به صورت ناقص انجام می شوند یا خراب هستند، از دلایل داغ شدن موبایل هستند. این بروزرسانی ها باعث می شود برای تکمیل شدن فرایند آپدیت، گوشی به صورت دائم در حال پردازش و کار کردن باشد که همین امر باعث کندی و افزایش حرارت گوشی می شود. در نتیجه توصیه می شود آپدیت برنامه های خود را از سایت ها و برنامه های معتبر دریافت کنید تا گوشی شما آسیب نبیند.

7- مشکلات سخت افزاری

از دیگر مشکلات و دلایل داغی گوشی ها می توان به مشکلات در قطعات داخلی گوشی اشاره کرد، مثل خرابی باتری یا مشکل در فرایند کاری پردازنده و صفحه نمایش گوشی که همین امر باعث داغ شدن غیر طبیعی گوشی می شود. اگر تمامی روش های بالا رو برسی کردین ولی هنوز گوشی شما بی دلیل داغ می شود بهتر است گوشی خود را برای برسی قطعات داخلی به یک تعمیر کار نشان دهید.

8- لوازم جانبی غیر استاندارد

استفاده از شارژر های غیر استاندارد و غیر اصل می تواند تا حد خیلی زیادی به گوشی آسیب بزند، احتمالا برای شما پیش آمده که با سری شارژ های دیگر یا شارژر فندکی ماشین در شرایط خاص اقدام به شارژ کردن گوشی خود کرده باشید، که بعد چند دقیقه باعث داغ شدن گوشی شده است. در جواب این موضوع باید بگوییم که، هر شارژر مناسب برای گوشی خود طراحی شده و نسبت به قدرت گوشی و ظرفیت باتری، برق را انتقال می هد. اگر شما گوشی خود را با شارژری که بیشتر از حد تایین شده جریان ولتاز برق را منتقل می کند، شارژ بکنید، به گوشی خود در دراز مدت آسیب می زنید.

9- محیط گرم

همه ما حداقل یکبار تجربه داغ شدن موبایل خودمون رو در محیط های گرم مثل ماشین یا هنگام پیاده روی را داشته ایم. محیط تا حد خیلی زیادی می تواند به داغی گوشی شما منجر شود. اگر گوشی شما رنگ تیره دارد یا از قاب موبایل تیره استفاده می کنید به هیچ عنوان گوشی خودتون رو در معرض نور مستقیم خورشید قرار ندهید، زیرا تا حد خیلی زیادی گرمای آفتاب را به خود جذب می کند و همین امر باعث کندی و داغ شدن گوشی می شود.

10- استفاده از چندین برنامه سنگین

استفاده از چندین برنامه سنگین به صورت همزمان می تواند گوشی شمارو تا حد زیادی کند و داغ بکند. استفاده از برنامه هایی مثل اینستاگرام، برنامه های ادیت ویدیو و عکس، فیلترشکن های مختلف یا حتی بازی های سنگین یا برنامه های پخش ویدیو به صورت همزمان دلیل داغی گوشی هستند. برای این کار بهتر است هر بار که دیگر از آن برنامه استفاده نمی کنید آن را به صورت کامل ببندین تا به پردازنده گوشی شما فشار وارد نشود.

مطالعه  پاپ سوکت چیست؟ قیمت + برسی 8 تا از مزایا و معایب خرید آن

راه های کاهش داغی گوشی

1- خنک کردن گوشی

اولین کاری که برای کاهش داغی گوشی می توانید انجام دهید خنک کردن آن است. برای این کار قاب و گوشی را از هم جدا بکنید و گوشی را در محیطی خنک مثل سرامیک، نزدیک پنکه یا کولر یا حتی روی دستمال یا حوله نم دار قرار دهید تا حرارت آن کاهش پیدا بکند، برای بهتر جواب دادن این موضوع بهتر است گوشی را در حد 10 الی 15 دقیقه خاموش بکنید. روش دیگر استفاده از لوازم جانبی مثل خنک کننده گوشی برای خنک کردن و کاهش دمای گوشی است.

کاهش دمای گوشی

2- کاهش نور صفحه و تنظیم روشن ماندن گوشی

هرچه نور صفحه نمایش شما کمتر باشد، گوشی شما خنک تر می شود. روشنایی بالا و بیش از اندازه باعث می شود دستگاه بیشتر کار بکند و همین موضوع باعث داغی گوشی موبایل می شود. اما شما با تنظیم روشن ماندن صفحه نمایش و کنترل میزان روشنایی می توانید تا حد زیادی این مشکل را حل بکنید، برای این کار کافیست وارد تنظیمات گوشی خود بشوید و از قسمت صفحه نمایش یا Display میزان روشن بودن دستگاه رو در حالت بدون استفاده را تنظیم کنید.

در این روش شما مشخص می کنید که اگر چند ثانیه یا چند دقیقه از گوشی استفاده نکردین به صورت اوتومات گوشی قفل و خاموش بشود.

3- بستن برنامه های غیر ضروری

همان طور که گفتیم باز بودن برنامه های سنگین در بک گراند گوشی باعث کندی آن می شود. پس در نتیجه برای کاهش حرارت گوشی برنامه های باز خودتون رو ببندین تا به گوشی و پردازنده آن فشار وارد نشود.

4- ریست فکتوری یا فلش کردن گوشی

در خیلی موارد پس از چندین ماه یا چند سال استفاده از گوشی و دانلود برنامه های غیر استاندارد، گوشی شما ویروسی می شود و دائما در حال هنگ کرن و داغ شدن است. در این مرحله بهترین کار و تنها کاری که باقی می ماند، ریست فکتوری یا فلش کردن گوشی است که تمام ویروس های گوشی را از بین می برد. البته برای این کار توصیه می شود گوشی خود را پیش یک متخصص ببرید تا از اطلاعات و دیتای گوشی شما بکاپ بگیرد، چون هنگام انجام این کار تمام اطلاعات گوشی شما به صورت کامل حذف می شود و انگار گوشی تازه از کارخانه خارج شده است.

5- استفاده از حالت پرواز

استفاده از حالت پرواز تا حد مناسبی می تواند باعث کاهش داغی گوشی شود زیرا تمام فرایند ارتباطات بی سیم دستگاه مثل بلوتوث، وایفای، GPS، تماس و غیره را خاموش و غیر فعال می کند.

خنک کردن گوشی

5- استفاده از برنامه ها و دستگاه های خنک کننده

در این مرحله شما از دو روش می توانید استفاده بکنید، روش اول استفاده از برنامه های خنک کننده که به مدیریت منابع گوشی و بستن برنامه های غیر ضروری در بک گراند کمک می کند و دمای گوشی را کاهش می دهد. روش دوم استفاده از کولر ها و خنک کننده ها است که به صورت مغناطیسی به پشت گوشی شما متصل می شود و با یخ زدگی های خفیف باعث کاهش حرارت گوشی تا حد خیلی زیادی می شود. معمولا از این روش برای استفاده از بازی های سنگین در گوشی استفاده می شود تا در حین بازی، گوشی هنگ نکند.

مطالعه  روش های تمیز کردن قاب زرد شده گوشی (ویدیو + تصویر)

7- خاموش کردن دیتای گوشی

استفاده از دیتا و اینترنت سیمکارت گوشی تا حد خیلی زیادی باعث مصرف منابع و باتری گوشی می شود و دائم روشن ماندن آن باعث داغی بیش از حد گوشی می شود و توصیه می شود در حالت کلی به یک وای فای متصل شوید و دیتای خود را خاموش کنید.

8- تعویض قاب گوشی

در بالاتر راجب تاثیر قاب در داغ شدن گوشی را توضیح دادیم، برای رفع این مشکل توصیه می شود از قاب های سیلیکونی حجیم یا قاب فانتزی عروسکی که بسیار بزرگ هستند و مانع خارج شدن حرارت از گوشی می شود استفاده نکنید.

تشخیص قاب گوشی مناسب

خب بر میگردیم به مورد سوم لیست که مربوط به قاب نامناسب بود، حالا چطور قاب آیفون مناسب و گارد دیگر گوشی هارو درست تشخیص بدیم؟

همان طور که گفتیم انتخاب درست قاب گوشی آیفون خیلی مهم هست، زیرا روی عملکرد و سلامت گوشی تاثیر مستقیم دارد. برای تشخصی این موضوع تا حد ممکن از گارد گوشی سیلیکونی استفاده نکنید زیرا گرمارو جذب می کند و انتقال نمی دهد. اگر به دنبال خرید قاب ایفون مناسب هستید، حتما از گاردی استفاده کنید که شیشه ای یا فلزی باشد تا گرمارو منتقل بکند. همه ما می دانیم که فلزات به راحتی حرارت رو منتقل می کنند و مشکلی از این بابت برای دستگاه ما ایجاد نمی کنند پس در نتیجه ، انتخاب مناسبی برای گوشی های اپل هستند.

از کجا قاب آیفون مناسب بخرم؟

شما به صورت حضوری از فروشگاه های مختلف لوازم جانبی می توانید قاب ایفون رو خریداری بکنید، در صورتی که تمایل به خرید اینترنتی دارید، از سایت قابکده (Ghabkade) می توانید جدیدترین و ترند ترین قاب آیفون رو با بهترین کیفیت و قیمت خریداری بکنید.

در صورتی که نیاز به راهنمایی بیشتر دارید، می توانید مقاله راهنمای خرید قاب ایفون در سایت ما مطالعه بکنید.

آیا احتمال آتش گرفتن قاب آیفون هست؟

تا حد خیلی زیادی جواب این سوال منفی هست، زیرا گوشی های امروزی مثل اپل به عنوان گوشی های بسیار مقاوم در برابر گرما و سرما شناخته می شوند و امکان آتش سوزی در این نوع گوشی ها بسیار پایین هست، در صورتی گوشی خیلی قدیمی دارید و یا از قاب آیفون های ژله ای و بی کیفیت استفاده می کنید، با توجه به کیفیت گوشی های جدید؛ نهایت قاب شما با توجه به کیفیت پایین ، ممکن هست بر اثر حرارت مقداری شل و کج بشود.

نتیجه گیری

دلیل داغ شدن گوشی می تواند به عوامل مختلفی بستگی داشته باشد که برخی از آنها و روش خنک کردن گوشی را در این مقاله به صورت کامل به شما توضیح دادیم. شما با رعایت تمامی این موارد و دقت به آنها می توانید کارکرد گوشی خود را افزایش دهید و در تایم های طولانی تری از آن استفاده بکنید. در نهایت به شما توصیه می شود در صورتی که از قاب های محافظ برای گوشی خود استفاده می کنید، بجای استفاده از قاب های سنگین و ضخیم از قاب های فلزی یا شیشه استفاده بکنید تا دما به صورت کامل دفع بشود.

قاب کده

تیم تولید محتوا

ما در قاب کده در تلاش هستیم تا بهترین و بروز ترین مقالات آموزشی در زمینه تکنولوژی و… را برای شما کاربران عزیز فراهم کنیم.

نظرات شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

preloader